Chi Moves Chi Neng


Chi Neng® Qigong is een bewegingsmethode om je gezondheid te verbeteren en bestaat uit eenvoudige en effectieve bewegingen. Het is makkelijk te leren en brengt snel resultaat. Iedereen kan Chi Neng® Qigong beoefenen, ongeacht leeftijd, conditie of fysieke gesteldheid.

In de eeuwenoude Qigong-theorie is 'Chi' of 'Qi' de levensenergie, de basis van alles wat er is. 'Neng' betekent potentieel. Chi Neng staat dus voor het vergroten van je potentieel aan energie. 'Gong' is een periode van trainen. Qigong staat voor een periode van oefenen met energie. Eén gong bestaat bij Chi Neng® Qigong uit 100 dagen.

De essentie
Een mens is een onlosmakelijke combinatie van lichaam en geest. Idealiter vormen ze een eenheid. Met Chi Neng® Qigong werk je aan deze eenheid van lichaam en geest. Dit doe je door bewuste controle van Qi. Daardoor neemt de harmonie tussen lichaam en geest toe en bevorder je je gezondheid.

Voor een goede harmonie is het van belang dat lichaam en geest doen waar ze voor bedoeld zijn. Het is de geest die het lichaam stuurt en niet omgekeerd. De samenwerking is beter als beiden gezond zijn. Qi is de basis, het bindmiddel, tussen je lichaam en geest. Zonder Qi is er niets. De essentie van Chi Neng® Qigong is het sturen van Qi met je geest naar die plek in je lichaam waar jij wilt.

Wat levert het op
Chi Neng® Qigong beoefen je om je eigen gezondheid en vitaliteit, lichamelijk en geestelijk, te verbeteren. Door dagelijks te oefenen, creëer je een gezonde geest in een gezond lichaam. Simpelweg bewegen helpt je lichaam om gezond te blijven. Bewust iets uitvoeren zorgt ervoor dat je geest zich focust. Je aandacht is daar waarmee je bezig bent. Er is geen afleiding en daardoor rust. Daarnaast zijn de oefeningen zo opgezet dat je automatisch met Qi werkt. De energie gaat beter stromen. Je wordt stressbestendiger, stimuleert je hersenen en versterkt je immuunsysteem.

Voor meer informatie over Chi Neng® Qigong, zie Chi Neng Instituut Nederland.


Naar boven